Skarpa böcker

mars 3, 2011 kl. 8:24 f m | Publicerat i Romaner | Lämna en kommentar

Avund är en av dödssynderna, svartsjuka är inte det men kanske spiller över på avunden. Att förstå sig själv är viktigt och att känna avund och/eller svartsjuka är inge vi mår bra av. Boken avdramatiserar avundsproblematiken genom att också beskriva positiv, stimulerande avund och genom kopplingen till konkurrens. Förhoppningsvis vågar man titta på sin egen avund på ett nytt sätt. Lösningen handlar också om att lära sig att hantera olikhet.
Vid sidan av avund på arbetsplatser tar boken upp avund inom familjen och mellan vänner, liksom hur man kan bli fri från destruktiv och djuptliggande avundsjuka.
Avund är faktiskt en baksida av konkurrens när man börjar granska saken med lupp och kanske något vi måste lära oss att leva med.

Elizabeth Gummesson har borrat djupt ner i svartsjukan i alla dess former. Svartsjuka inom familjen blir allt vanligare i våra nya familjekonstellationer. Syskon kämpar om föräldrarnas kärlek och som vuxen kan man känna svartsjuka mot partnerns barn från ett tidigare förhållande. Svartsjuka mellan kolleger kan uppstå när chefen misslyckas med att bekräfta alla sina medarbetare. Och svartsjuka mellan kärlekspartner har slagit sönder många förhållanden.

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: